|
ECONOMIE FINANTE PIATA IMOBILIARA discutii depre finante banci credite macroeconomie imobiliare tendinte prognoze politici instrumente anunturi gratuite
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
admin Site Admin
Data înscrierii: 23/Noi/2007 Mesaje: 5497
|
Trimis: Joi Apr 30, 2009 12:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| O sa incerc sa caut o metoda prin care sa aflu cu cat s-a imprumutat pe 30 martie. |
|
| Sus |
|
 |
Alexadi senior
Data înscrierii: 26/Noi/2007 Mesaje: 622
|
Trimis: Lun Mai 04, 2009 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://www.zf.ro/eveniment/bancile-si-companiile-straine-au-retras-4-miliarde-de-euro-din-tara-in-trei-luni-cum-comentati-4283846/
Articolul e o varza, difera perioada din titlu fata de cea din articol, nu e clar daca e datorie pe termen scurt sau lung.
E bine ca pot calcula un procent, spre deosebire de Capital.
Si ca citeaza pozitia BNR, adica:
- nu ne asteptam, DAR:
- daca platim datoria pe termen scurt o sa cresca increderea investitorilor
- o parte din datoria pe termen scurt se transforma de fapt in datorie pe termen lung, pt ca nu mai e rmo la cea pe termen lung.
-bancile au finantari cu scadenta reziduala mai mare de doi ani in valoare de circa 2 mld EUR. Deci o sa se elibereze de la rezerva 800 mil EUR.
1) ba va asteptati, de aia ati luat imprumut de la FMI. altfel daca toate creditele se reinnoiau nu era nici o problema.
2) da, o sa creasca increderea pe masura ce o sa-si retraga banii. So?
3) Ce rollover in linii pe termen lung daca bancile dau inapoi la mame 1.8 mld in 2 luni din datoria pe termen scurt si toate finantarile lor pe termen lung adunate in tspe ani insumeaza 2 mld eur?
4) parca bancile au nevoie sa creasca provizioanele in euro, deci ar trebui sa atraga bani nu sa-i dea inapoi. |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Mar Mai 05, 2009 11:43 am Titlul subiectului: |
|
|
| Rezervele valutare internationale ale Romaniei, administrate de BNR, au scazut in aprilie cu aproape 1%, sau 235 milioane euro, pana la 24,886 miliarde euro, potrivit datelor bancii centrale. |
|
| Sus |
|
 |
Alexadi senior
|
Trimis: Mar Mai 05, 2009 1:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Scrie tot "la BNR".
O sa intre luna asta bani de la FMI vreo 5 mld.
Urmatorul comunicat o sa arate cum rezervele la bnr au crescut cu 5 mld. |
|
| Sus |
|
 |
Alexadi senior
|
Trimis: Joi Mai 07, 2009 10:04 am Titlul subiectului: |
|
|
well well well
what do you know
http://www.reuters.com/article/bondsNews/idUSL595234320090506
romania reserves 32.96 mld USD
La cursul de 1.33 ies 24.78 mld EUR.
Dar noi zicem ca avem peste 27 mld E cu tot cu aur.
La celelalte banci centrale pica aproape fix pe cat declara ele pe site. CU TOT cu aurul lor.
Pai cum vine asta, la aia a luat in calcul aurul si la noi nu?
Sau poate la cei de afara se raporteaza altceva....poate pe cei de la BIS nu poti sa-i aburesti asa simplu, nu de alta dar tranzactiile se fac prin ei...
Iar la reuters nu merge ca la ZF. Reuters nu aduna ce scrie pe site bnr cu ce scrie pe site guvern si publica suma rotunda in articol pe prima pagina. Nope, astia mai si cerceteaza, mai inteaba alte organisme internationale, treaba serioasa. |
|
| Sus |
|
 |
mmihai senior
Data înscrierii: 21/Ian/2008 Mesaje: 215
|
Trimis: Joi Mai 07, 2009 10:34 am Titlul subiectului: |
|
|
pai pe reuters poate nu sunt rezerve "la" bnr si poate cele de pe 29 martie..
Nice find . _________________ http://economiapentrutoti.blogspot.com/ |
|
| Sus |
|
 |
Alexadi senior
|
Trimis: Joi Mai 07, 2009 2:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cum zicea azi guvernatorul: mai suntem si noi pe aici (repetat de 4-5 ori) si vom continua interventiile indirecte sau chiar directe cum am procedat si in trimestrul I 2009. |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Joi Mai 07, 2009 8:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
EUR-IUN09 4.1979 4.2100
EUR-SEP09 4.3000 4.3206
EUR-DEC09 4.4190 4.4372
sursa:
http://www.sibex.ro/
Astia il enerveaza grozav, de aia a tot spus "mai suntem si noi pe aici".
Pana la urma BNR 'face cursul", am mai aratat eu cat de usor poate sa o faca, iar "speculatorii" de la Sibiu fac...trendul.
De aia a si zis de cateva ori 3.7 atata a fost la un moment dat eur dec
Cursul de la Sibiu e....neadministrat .
Toate astea, si conferinta de presa si scaderea dobanzii au vrut sa fi semnale. Iar despre declaratiile de azi, a precizat ca le face in nume propriu, mai ales cele referitoare la posibila...reluare a cresterii pib.
Cel mai alarmant lucru mi se pare ca , cursul euro incepe sa fie exploata politic, electoral. Inteleg sa se promita in campania electorala salarii, pomeni, mititei, jocuri de artficii, ce vreti voi, dar nu cursuri valutare.
E prima data cand se intampla asa ceva.
Al mai rau e ca BNR poate sa le si "faca" pe termen scurt.
Teoretic, reducerea dobanzii ar fi trebuit sa insemne ieftenirea leului, nu aprecierea. Dar ne aflam intr-o logica foarte speciala. Sa nu fie a disperarii. Un jucator in dificultate mai incearca si cacialmale.
|
|
| Sus |
|
 |
ionut senior
Data înscrierii: 15/Aug/2008 Mesaje: 264 Locație: ploiesti
|
Trimis: Vin Mai 08, 2009 8:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Alex
Promiti si luna de pe cer, daca asta iti aduce cateva voturi. Baietii stiu foarte bine unde sa umble. Pentru marea majoritate a electoratului, care s-a creditat pana ... peste cap, devalorizarea leului e una dintre principalele probleme.
Pe mine ma intriga altceva. Ce treaba are guvernatorul BNR, cu jocurile politice? De ce ar juca isarescu la cacialma? Si in folosul cui? |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Vin Mai 08, 2009 9:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred ca are treaba el cu "jocurile politice", dar declaratiile lui sunt exploatate in sesul acesta.
Guvernatorul e condamnat la optimism , chiar daca nu-i place intotdeauna ce vede.
Sapatamana viitoare o sa vedem efectul "semnalelor" |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Mar Mai 12, 2009 11:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Pe piata valutara se pare ca nu are efect la infinit sa vinda euro.
Dupa doua "valuri" agresive, tot i-a cumparat cieva.
Poarta ghinion sa ameninti piata. Este si ea 'pe aici" nu numai BNR.
Cine ar fi interesat de intaririea leului?
FMI in nici un caz.
|
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Mar Mai 19, 2009 10:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Banca Națională a României (BNR) a atras 153,9 milioane lei (36,85 milioane euro) de la trei bănci, bani pe care i-a plasat în depozite cu scadența pe 25 mai și pentru care oferă o dobândă anuală de 9,5%, egală cu cea de politică monetară, a declarat, pentru NewsIn, un dealer bancar.
Dobânzile interbancare la depozitele overnight (de pe o zi pe alta) continuă să încadreze dobânda cheie. După licitația băncii centrale, dobânzile interbancare s-au menținut la 9,50% pe an.
Banca Națională a României a afișat, în prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,05% pe an, în ușoară scădere față de cel din ședința anterioară, de 9,06% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a scăzut la 9,55% pe an, de la nivelul de vineri, de 9,56% pe an.
sursa:
http://www.bancherul.ro/stire.php?id_stire=3522 |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Vin Mai 29, 2009 11:01 am Titlul subiectului: |
|
|
Luna asta, un mare numar de salariat bugetari si pensionari, si-au primit salariile(respectiv pensiile) in bancnote noi cu serii succesive.
!!!!!!! |
|
| Sus |
|
 |
AristotelCostel senior
Data înscrierii: 06/Dec/2007 Mesaje: 2001
|
Trimis: Vin Mai 29, 2009 11:10 am Titlul subiectului: |
|
|
| admin a scris: | Luna asta, un mare numar de salariat bugetari si pensionari, si-au primit salariile(respectiv pensiile) in bancnote noi cu serii succesive.
!!!!!!! |
Eu știam că s-au închis fabricile de mase plastice.  |
|
| Sus |
|
 |
mmihai senior
Data înscrierii: 21/Ian/2008 Mesaje: 215
|
Trimis: Lun Iun 01, 2009 5:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
regimul valutar al romaniei este un consiliu monetar de facto; declarativ e managed float.
Vasilescu a declarat ca emisiunea monetara este corelata cu intrarile/iesirile de euro. _________________ http://economiapentrutoti.blogspot.com/ |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|