|
ECONOMIE FINANTE PIATA IMOBILIARA discutii depre finante banci credite macroeconomie imobiliare tendinte prognoze politici instrumente anunturi gratuite
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
ionut senior
Data înscrierii: 15/Aug/2008 Mesaje: 264 Locație: ploiesti
|
Trimis: Mar Iul 21, 2009 12:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Alex
Sistemul E DEJA o bomba cu ceas. Posibilitati de "dezamorsare" inca ar mai fi, da'... "n-ai cu cine ma, n-ai cu cine"! |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
Data înscrierii: 23/Noi/2007 Mesaje: 5497
|
Trimis: Mar Iul 21, 2009 12:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu trebuie sa te umpli de nervi, e suficient sa faci invers ce zice el. |
|
| Sus |
|
 |
Alexadi senior
Data înscrierii: 26/Noi/2007 Mesaje: 622
|
Trimis: Mar Iul 21, 2009 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca in medie poti cumpara marfuri de 1 euro cu 5 ron SI cursul BNR e real si piata valutara functioneaza, atunci inseamna ca in romania exista fie costuri suplimentare de 0.75 ron/fiecare euro de marfa importata fie ca e concurenta la pamant.
Costurile suplimentare pot fi taxe, spagi, ch de transport, ch fixe mari/volum de marfa vanduta, precum si ineficienta.
Altfel cineva ar aduce marfa de 10 miliarde euro si ar incerca sa o vanda cu 50 mld ron. Piata ar deveni suprasaturata si respectivul ar incepe sa faca reduceri, pana cand ar vinde marfa cu 4.3 ron/euro, cat e costul lui. Si atunci nu ai mai vedea diferenta intre cat costa un produs in euro si cat costa in lei.
Daca diferenta exista inseamna ca importatorii nu pot reduce pretul din cauza unor costuri obiective sau ca sunt putini si fac un cartel pt a tine preturile si profiturile sus. |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Mar Iul 21, 2009 2:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Atata timp cat importatorii(ma refer la cei de alimente) sunt la mana unor retele de hypermarket-uri, fara concurenta in retail, iar alimentele se importa in proportie de 80% apar costuri sumplimentare consistente la consumatorul final.
Asta se stie de multa vreme dar nu se deranjeaza nimeni.
In privinta altor importatori, de marfuri nealimentare, lucrurile sunt nuantate. Importatorii unici sau autorizati ai unor marci de prestigiu, fac in general politica producatorului, si sunt nevoiti sa nu recurga pe cat posibil la retelele de hypermarket-uri. In felul acesta la unele electrocascine de exemplu preturile sunt la fel de bune ca si in zona euro.
Dar la alimente retelele romanesti de retail au fost distruse cu desavarsire prin grija unor primari tembeli, asa ca apar costuri suplimentare consistente.
Stii cat costa un litru de lapte la Bruxelles? |
|
| Sus |
|
 |
Alexadi senior
Data înscrierii: 26/Noi/2007 Mesaje: 622
|
Trimis: Mar Iul 21, 2009 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
74 eurocenti la carrefour. semidegresat la sticla. 3.14 ron.
Pe de alta parte la Londra o cola la 0.5 L e 1 lira, la noi e 2,5 ron.
Consiliul Concurentei e o organizatie mafiota, plina de pilosi incompetenti platiti obscen de mult. Stiu asta de la o sursa din interior. |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Mar Iul 21, 2009 3:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Alexadi a scris: |
Pe de alta parte la Londra o cola la 0.5 L e 1 lira, la noi e 2,5 ron.
|
Asta confirma cumva ce spuneam, la brand-urile mondiale, pretul il face producatorul, e mai tare decat retelele de supermagazine.
Metro nu poate sa aleaga intre coca cola Romania si Coca Cola Anglia.
Primeste de unde i se da. La electronice si electrocasnice se vede si mai bine. Vezi Phillips, HP si altele. La astea exista retele de importatori agrreati, care fac politica de pret a producatorului.
Dar daca ne pierdem in discutii punctuale, nu mai vedem padurea. |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Mie Iul 22, 2009 5:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vad ca la chestiunea zilei Baltazar a preluat metoda de calcul si sustine ca lui nu-i da 5, iar zbuciumata de Dana Grecu a luat cifra de 5 si a pronuntat-o.
Astea se intampla matematic dupa 24 de ore.
Ar trebui sa inchid forumul fiindca prea traiesc multi din chestiile astea, si n-a pomenit nici unu' sursa:
Sa mai citeasca si din cartea de bucate. |
|
| Sus |
|
 |
mmihai senior
Data înscrierii: 21/Ian/2008 Mesaje: 215
|
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Mie Iul 22, 2009 7:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dana Grecu a declarat ca "analistii" au prognozat 1 euro = 5 ron la sfarsitul anului, iar Balatazar a zis ca nu se poate, fiindca
"Daca insa cu 1 euro in zona euro poti cumpara o cantitate de bunuri si servicii pe care o poti cumpara in Romania nu 5 ron"
da el n-a zis 5, a zis 4. Adica vrea sa-l cred ca a facut el socoteala si i-a dat 4, chestie neserioasa fiindca fiindca pur si simplu nu iese 4, au mai facut si altii, nu se poate scoate din burta. |
|
| Sus |
|
 |
UJohn senior
Data înscrierii: 10/Apr/2009 Mesaje: 129 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Iul 22, 2009 8:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bey... Se poate salva filmuletul ala pe undeva?
Nu de alta, da' tre sa-l punem la naftalina vreo 4-5 luni de zile si sa-l scoatem, la momentul oportun, la inaintare.
In alta ordine de idei, din cate am inteles eu de la musiu Baltazar... BEY, NUMA ANALISTII SI MOGULII GANDESTE!!!
Sursa (de la minutul 75 incolo):
http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2009&month=7&day=22&show=la_ordinea_zilei _________________ “Man can believe the impossible, but can never believe the improbable” (Oscar Wilde) |
|
| Sus |
|
 |
AristotelCostel senior
Data înscrierii: 06/Dec/2007 Mesaje: 2001
|
Trimis: Joi Iul 23, 2009 10:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Dl. Baltazar face parte din pleiada specialiștilor români la datorie. În 2008 amenința că pleacă din... nu știu ce emisiune dacă se mai vorbește despre criză, pe motiv că nu-i o discuție serioasă.
Pe de altă parte, a participat alături de Șerbănescu, Voinea (parcă), și Chidesciuc, la acea estimare de 4,4 Ron/Euro... valoare medie pe 2009.
Eu nu cred în 5, dar în 4,895... da.  |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Joi Iul 23, 2009 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
E amuzant ca eu n-am facut decat sa dau un xemplu ca sa arat cum se calculeaza. Nu am zis nici 4, nici 5, nici 6.
Da' astia au luat-o de buna, probabil au tinut minte chestia cu 3.9-4.0 pentru sfarsitul lui 2008.
In alta ordine de idei, in Romania Libera de azi, e citat balonul lui Manole, Romania nuda si Index Imobiliar. |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Lun Aug 03, 2009 10:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Maine e sedinta de ca la BNR.
Va modifica dobanda de referinta? |
|
| Sus |
|
 |
ionut senior
Data înscrierii: 15/Aug/2008 Mesaje: 264 Locație: ploiesti
|
Trimis: Lun Aug 03, 2009 10:59 am Titlul subiectului: |
|
|
| admin a scris: | Maine e sedinta de ca la BNR.
Va modifica dobanda de referinta? |
Pai ultima pozitie a BNR, prin vocea lui isarescu, era ca ajustarea economiei tinde sa devina "excesiva". Daca luam in considerare declaratia asta, raspunsul e da. |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin
|
Trimis: Lun Aug 03, 2009 9:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Rezervele valutare la BNR au crescut în iulie cu 860 milioane de euro, de la 26,466 miliarde de euro la nivelul record de 27,326 miliarde euro, în contextul unor intrări de 4,24 miliarde de euro, din care peste 2,5 miliarde euro reprezintă împrumuturile Ministerului Finanțelor de la Comisia Europeană și de la bănci.
Până în prezent, valoarea maximă a rezervelor valutarela BNR, de 27,318 miliarde euro, a fost înregistrată la 30 octombrie 2008.
În luna mai, la rezervele BNR au intrat și banii aferenți primei tranșe din acordul cu Fondul Monetar Internațional, reprezentând aproximativ 5 miliarde de euro.
În cursul lunii iulie au avut loc intrări de 4,243 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, împrumuturile Ministerului Finanțelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaționale și altele, se arată într-un comunicat al Băncii Naționale a României (BNR). |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|