Pagina de start a forumului ECONOMIE FINANTE  PIATA IMOBILIARA ECONOMIE FINANTE PIATA IMOBILIARA
discutii depre finante banci credite macroeconomie imobiliare tendinte prognoze politici instrumente anunturi gratuite

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Euro, dolarii si ardelenii

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului ECONOMIE FINANTE PIATA IMOBILIARA -> LEUL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
marian
senior

Data înscrierii: 26/Dec/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Ian 20, 2008 3:21 pm    Titlul subiectului: Euro, dolarii si ardelenii Răspunde cu citat (quote)

Evolutia euro/leu, cum o va influenta dolarul?

1. Din perspectiva evolutiei economiei romanesti.

Motive pentru ca leul sa se deprecieze:
-deficitul de cont curent + an electoral
-ponderea redusa a investitiilor in tehnologie sau mijloace de productie
retragerea capitalului speculativ de pe pietele emergente (ete spre final)

Motive pt ca leul sa se aprecieze
- urmarirea tintei de inflatie+ an electoral

2. Deprecierea dolarului in raport cu euro a ingreunat situatia firmelor din UE atat pe piata externa cat si pe piata interna. Elocventa este declaratia unor firme( BMW, Mercedes, Peugeot) care au anuntat intentia de a muta activitatea de productie in USA, pe fondul deprecierii dolarului si a masurilor vde relaxare fiscala asteptate in USA. Aceasta situatie va duce in mod firesc pe termen mediu si lung la o depreciere a euro fata de dolar.
In acest context leul va avea urmatoarele variante
-deprecierea in raport cu un euro cu o putere de cumparare mai mica
-aprecierea in raport cu euro, si atunci preturile la imobiliare de acum in in euro........dar cred ca trebuie prudenta in contractarea creditelor, pentru ca bancile se vor proteja prin dobanda, coeficienti de risc etc de acest scenariu

3. Chir daca China creste economic exponential, nu se vor muta unitati de productie dinspre UE sau USA care sa implice inalta tehnologie( Nu ma refer la periferice). In plus se va declansa o campanie impotriva produselor Made in China cu accent pe calitatea lor.

4. UE are cel mai redus grad de independenta d.p.d.v. ENERGETIC. Asta are foarte multe implicatii, va cer celor care se pricep (sau nu) sa dezvolte subiectul.

5. Boomul imobiliar la nivel mondial ar putea sa aiba cumva la origine anticiparea scaderii valorii banilor pe fondul diminuarii resurselor energetice cunoscute ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
admin
Site Admin

Data înscrierii: 23/Noi/2007

MesajTrimis: Joi Mai 08, 2008 4:36 pm    Titlul subiectului: surpriza pentru...leu Răspunde cu citat (quote)

Financial Times: SUA si Europa isi unesc eforturile pentru a contribui la aprecierea dolarului
Oficiali ai Statelor Unite ale Americii si din Europa sunt uniti in dorinta de a contribui la intarirea dolarului fata de euro, a anuntat joi cotidianul Financial Times, citand surse de pe ambele parti ale Altanticului.

Politicienii au primit pozitiv aprecierea dolarului fata de euro, dupa recordurile negative atinse luna trecuta, fiind insa in continuare ingrijorati de faptul ca pietele monetare au privit cu prea multa atentie problemelor pe termen scurt ale Statelor Unite, ignorand perspectivele pe termen mediu ale SUA si ale economiilor din zona euro, scrie FT, citand un oficial american.

Financial Times a precizat ca oficiali din SUA si Europa incearca sa evite o situatie in care dolarul se va deprecia prea mult fata de euro, apreciindu-se apoi brusc atunci cand investitorii vor intelege ca economia americana nu se indreapta catre o criza de amploare iar ritmul de crestere al economiei europene ar putea sa scada.

Un inalt oficial american a fost citat spunand ca ultimul comunicat din partea grupului informal G7, al celor mai industrializate state din lume, reprezinta o modificare majora privind povizitionarea fata de evolutia dolarului.

Grupul G7 a surprins investitorii la jumatatea lunii aprilie prind modificarea discursului privind situatia de pe pietele valutare, precizand ca principalele valute au fost afectate de fluctuatii importante si ca este ingrijorat de impactul asupra stabilitatii economice si financiare.

NewsIn
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Agnostic
Vizitator

MesajTrimis: Joi Mai 08, 2008 4:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de asta se vorbeste de cateva luni pe aici... Bush si Paulson insa se pare ca tacit au acceptat deprecierea dolarului ca mod de reducere a deficitului comercial si de stimulare a exporturilor.

nu vad o intarire a dolarului sub 1.5$ pe un euro in urmatorul an... bine acum 6 luni nu vedeam nici ca euro ar putea costa mult peste 1.5 ( credeam ca marginea de joc va fi pentru 2008 la 1.4-1.5). cert e ca fluctuatiile astea mari au darul de a impotmoli multe afaceri in toata lumea.
Sus
hymerion
user

Data înscrierii: 04/Iun/2008

MesajTrimis: Vin Iun 06, 2008 6:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Marian, cu tot respectul, dar haide sa admitem ca oamenii se mai si inseala. Cata vreme importurile americane din China le acopera o nevoie pe care nu o pot satisface la acelasipret din productia interna, nimeni nu va face nimic Chinei. In plus, ideea in sine e o aberatie, daca pui in discutie doua blocuri. Comunism si capitalism. Rusia nu ar accepta un embargo economic asupra Chinei...dar sa nu extrapolam problema. Un bancher imi spunea ca, de pilda, consumabilele pe care SUA le ia din China le`ar putea lua din alta parte la un pret cu cel putin 62 la suta mai mare. Dincolo de riscurile politicie, totul se rezuma la bani. Pararerea mea e ca desi moneda Chinei e supra evaluata, nu vom asista la cutremure monetare pe relatia USD/yuan. Nu in urmatorii 5 ani.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
admin
Site Admin

MesajTrimis: Joi Aug 21, 2008 8:46 pm    Titlul subiectului: ce chestie! Răspunde cu citat (quote)

Commerzbank: leul moldovenesc a fost in primele sase luni ale anului in curs a doua moneda din lume, ca performante, dupa coroana ceha.
...............................................
Sursa :
Commerzbank, Banca Nationala a Moldovei

Tacnit animal e leul. Parca l-am mai vazut facand asa ceva.
Sus
admin
Site Admin

MesajTrimis: Joi Mai 20, 2010 9:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Persoanele fizice care vor trece granita fara sa declare o suma de 10.000 de euro sau mai mare vor fi pasibile de o pedeapsa cu inchisoarea intre 2 si 7 ani, fapta lor fiind considerata infractiune, potrivit proiectului ordonantei de urgenta privind combaterea evaziunii fiscale. In prezent, persoanele care nu declara la vama sumele in numerar egale sau mai mari de 10.000 euro sunt amendate cu 3.000-8.000 lei, iar banii nedeclarati sunt confiscati.

"Neindeplinirea de catre persoanele fizice care trec frontiera a obligatiei de declarare in scris, la autoritatea vamala, a numerarului in valuta si/sau in moneda nationala care este egal sau depaseste limita de 10.000 euro, aflat asupra lor, in mijloacele de transport ori in bagajele insotite sau neinsotite, precum si in colete, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi", se arata in document. Numerarul nedeclarat in scris va fi in continuare confiscat de catre autoritati.

sursa:
Gandul

Pai...o sa-i declare.
Sus
admin
Site Admin

MesajTrimis: Joi Mai 20, 2010 11:14 am    Titlul subiectului: Flavian Răspunde cu citat (quote)

Tot ziceati voi de Flavian si flavianisme. Am citit si eu ce mai scria la Manole pe blog despre aur.
El nu pricepe care e diferenta intre circulatia aurului sub forma de moneda propriuzisa, circulatia sub forma unei monede cu acoperire integrala in aur si tezaurizarea sub forma de aur in depozit.
Ori fara distinctiile astea e si normal sa ajungi la supraestimarea aurului ca mijloc de tezaurizare in situati de criza.
Vad ca se vorbeste despre o bula a aurului, fara a se face ins referire la faptul ca e vorba de o bula a 'aurului depozit' care de fapt e evaluat in euro, dolari sau mai stiu eu ce, deci nu e aur.
Nu cred ca are cineva rabdare sa aprofundeze subiectul, dar imi asum riscul de a vorbi singur ca de obicei si datoria de a-mi exprima opinia.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului ECONOMIE FINANTE PIATA IMOBILIARA -> LEUL Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum